ODRŽAN SASTANAK LOKALNOG SAVJETA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH I ZAPOŠLJAVANJE

Dana 05.06.2015.godine u prostorijama Razvojne agencije opštine Modriča održan je radni sastanak i skajp konferencija sa implementatorom projekta Razvojnom agencijom Prijedor u vezi izrade završnog dokumenta Strategija obrazovanja odraslih i zapošljavanja za period 2015-2018.godine koje su akteri na projektu usaglasili.

Sastanak je održan s ciljem definisanja prioriteta za opštinu Modriča za prvu godinu u sklopu izrade Akcionog plana za obrazovanje odraslih i zapošljavanje.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Centra za promociju evropskih vrijednosti „EUROPLUS“ iz Doboja kao nosioci projekta, predstavnici Lokalnog savjetodavnog tijela Modriča kao partneri i korisnici projekta, zatim predstavnici Visoke poslovno tehničke škole kao saradnici na projektu i predstavnici Razvojne agencije opštine Modriča kao saradnici na projektu „Obrazovanjem do zapošljavanja u lokalnoj zajednici“.

Ovaj projekat se još implementira u Doboju i Derventi. Sama strategija u Modriči kao dokument treba da u sledećem koraku prođe Javnu raspravu i skupštinsku proceduru.

Strategijom su definisani osnovni i operativni ciljevi kao i mjere i aktivnosti za njihovu realizaciju. Određenim programima i projektima pokušaće se uticati na politiku obrazovanja i zapošljavanja kao i smanjenja nezaposlenih kroz određene programe čiji je cilj da odgovore na potrebe poslodavaca.

Na osnovu provedenih istraživanja u okviru procesa izrade strategije i dosadašnjeg rada LST-a Modriča, pripremljen je prijedlog projekata, mjera i aktivnosti koje bi trebale biti obuhvaćene Strategijom obrazovanja odraslih u Modriči.