PREZENTACIJA EU PROJEKTA “SUSRETI ZA BOLJE SUTRA”

06. septembra 2015. godine u Sportsko-rekreativnom centru Riječani održana je prezentacija  EU projekta “Susreti za bolje sutra” iz programa “Evropa za građane 2014-2020” , koji su prezentovali predstavnici projektnog tima MVC Beograd uz konsultacije sa Razvojnom agencijom opštine Modriča.

Projektom su predviđene inovacije za unapređenje zdravog odrastanja – starenja kao što su kreiranje usluga socijalne i zdravstvene zaštite, međugeneracijski boravak, angažovanje starijih osoba u smislu iskorišćavanja različitosti njihovih potencijala i drugo. Projekat obuhvata mrežu gradova: Beograd, Ljubljanu, Skoplje, Sarajevo i  Istočno Novo Sarajevo. Nakon prezentacije potpisan je Protokol između Udruženja penzionera opštine Modriča i opštine Savski Venac Beograd za učešće u projektu. Događaju je prisustvovao načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima.

“Projekat za zdravo starenje smo realizovali. Ovo je drugi  sličan projekat, u koji će biti uključeno više populacija, penzioneri, omladina, djeca i drugi. Ovdje treba uključiti vladin i nevladin sector, izvršnu vlast  i sve  nabrojane populacije i biće velikog uspjeha.  Radi  se o projektima koji će omogućiti da se ljudi  druže, posjećuju i zajedno obavljaju mnoge aktivnosti. Ja sam veliki pristalica druženja i presrećan sam što je  danas  došlo oko 500 ljudi da se druže”, rekao je načelnik Krekić.

Đorđe Nijemčević, predsjednik Udruženje penzionera je istakao: “Realizacija ovog programa će modričkim penzionerima donijeti mnoge nove aktivnosti i sadržaje. Do sada smo uglavnom rješavali socijalna pitanja penzionera. Novim projektom nudi se nova saradnja koja podrazumijeva iskorištavanje potencijala penzionera u svrhu zdravog starenja. Našu populaciju ne zanima više karijera a ni novac previše, ali nas zanima kako kvalitetno proživjeti vrijeme. Čast nam je što smo mi kao mala opština ušli u ovako veliki evropski  projekat. Zahvalio bih se opštini Modriča koja nas mnogo pomaže, načelniku Krekiću i njegovim saradnicima i medijima koji prate naš rad.”