USPOSTAVA CENTARA ZA OSOBE TREĆE ŽIVOTNE DOBI U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE I REPUBLICI SRPSKOJ

U okviru realizacije projekta „Uspostava centara za osobe treće životne dobi u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj“, kojeg implementira Udruženje „Partnerstvo za javno zdravlje BiH“ i „Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo“ u saradnji sa „Populacijskim fondom Ujedinjenih nacija Bosne i Hercegovine“ (UNFPA BiH), 4. i 5. novembra 2014.g. u hotelu „Hollywood“ na Ilidži  održan je dvodnevni seminar za 16 predstavnika  opština Modriča i Domaljevac - Šamac.

Navedene opštine odabrane su od strane implementatora projekta kao opštine u kojima će biti uspostavljeni centri za zdravo starenje, koji će zajedno sa „Centrom za zdravo starenje Novo Sarajevo“ činiti mrežu ovih centara.

Prvog dana seminara upriličeno je nekoliko prezentacija o projektu uspostave „Centra za zdravo starenje“ – Novo Sarajevo, njegovom radu, aktivnostima, programa preventivno-korektivne gimnastike za osobe treće životne dobi, dobrim praksama, dok je drugi dan u okviru radionice- praktičnog rada, urađena  S.W.O.T. analiza uspostavljanja centara za zdravo starenje u opštinama Modriča i Domaljevac - Šamac.

Predstavnici opštine Novo Sarajevo informisali su prisutne i o nastavku realizacije projekta uspostave mreže centara za zdravo starenje na području ove opštine u okviru kojeg se trenutno izvode radovi na sanaciji i rekonstrukciji objekta za potrebe drugog po redu Centra smještenog u naselju Velešići.

Dvodnevni seminar za predstavnike opština Modriča i Domaljevac - Šamac završen je obilaskom „Centra za zdravo starenje“ – Novo Sarajevo, te druženjem sa brojnim članovima centra.

Implementacija projekta „Uspostava centara za osobe treće životne dobi u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj“ završava u decembru 2014. godine.