Z.T.R. „MIA“ IZ MODRIČE DOBITNICA GRANTA PROJEKTA „THE CHALLENGE-IZAZOV“

U Sarajevu je 22.04.2015. godine održana svečana ceremonija potpisivanja ugovora između dobitnika granta 3. kruga projekta „The Challenge-Izazov“ i Švedske Ambasade u Bosni i Hercegovini. Ceremoniji su prisustvovali Mikaela Kumlin Granit, zamjenik generalnog direktora za Evropu Ministarstva za strane poslove Švedske i Ambasador Švedske u BiH Fredrik Schiller.

Blizu 300 mikro i malih preduzeća, kako iz BIH tako i iz Švedske, je apliciralo na poziv, a grantovi su odobreni za samo 12 preduzeća: „Antigravity Music“, „COX 4“, ”Bihaćka Svijeća”, „ENI-EM“, „FAAM“ , „IMB KOMERC“, „Kliker.ba“, „Maguba“ , „MIA“, „MSS – Meta Software Solutions“, „RE:Design“ and „Rupic Group AB“.

Njihovi projekti sadrže jasne elemente dodatnih razvojnih efekata kao što su izgradnja kapaciteta, transfera tehnologija i otvaranje novih radnih mjesta. Preduzeća će implementirati projekte unutar različitih industrijskih sektora, od proizvodnje do kreiranja platformi za lokalne kreativne industrije.

Z.t.r. „MIA“ je jedino preduzeće iz Modriče koje je apliciralo na 3. poziv ovog projekta i zahvaljujući odličnoj inovativnoj ideji uspjelo da se nađe u 12 odabranih. Projektom je predviđena nabavka specijalne mašine za vez, kao i propratnih djelova. Ukupna vrijednost projekta je 20.000 eura, od čega će 50% finansirati Ambasada Švedske. Pored toga projektom je predviđeno i zapošljavanje minimalno jednog novog radnika.

Kompletnu aplikaciju je izradila Razvojna agencija opštine Modriča, a pružaće podršku preduzeću i prilikom implementacije projekta kao i pisanja obaveznih izvještaja donatorima.

Detaljne informacije o projektu i dobitnicima granta možete pronaći na stranici projekta: www.challenge.ba.