RADNI SASTANAK FOKUS GRUPE

29.04.2015.g. u prostorijama opštine Modriča, održan je sastanak fokus grupe formirane na prijedlog Lokalnog savjetodavnog tijela opštine Modriča.

U skladu sa planiranim aktivnostima projektnog tima u procesu izrade „Strategije obrazovanja odraslih na području opštine Modriča za period 2015-2017.g.“ predstavljena  je prezentacija radne verzije dokumenta ključnim predstavnicima privrede na području opštine Modriča okupljenim u Fokus grupu.

Učesnici fokus grupe iz najzastupljenijih sektora u privredi opštine Modriča su dali doprinos realnom planiranju potreba zapošljavanja i obrazovanja potrebnih kadrova.

Radna verzija strategije nakon određenih diskusija i neznatnih korekcija biće dostavljena predstavnicima Lokalnog savjetodavnog tijela opštine Modriča, od strane Razvojne agencije Preda-PD iz Prijedora koja provodi ovu aktivnost a vezana je za implementaciju projekta koji realizuje Europlus iz Doboja na području naše opštine, kako bi dokument mogao ići u Javnu raspravu.

Bitno je istaći vezano za ovaj projekat da je Razvojna agencija opštine Modriča i Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča, provelo istraživanje o deficitarnim potrebama za radnom snagom u opštini Modriča na osnovu kojeg se vrši izrada Strategije obrazovanja i zapošljavanja u opštini Modriča.