ODRŽANA PREZENTACIJA ZA PROJEKAT „JABUČIK II“

U petak 07.07.2017. godine u prostorijama Poslovno preduzetničkog centra, održana je prezentacija projekta „JABUČIK II“.

Učesnici prezentacije su upoznati sa osnovnim pokazateljima o projektu JABUČIK  i  JABUČIK II, o namjerama i mogućnostima uspostave zasada jagoda i maline, i o proizvodnim uslugama, mogućnostima i lepezom do sada usvojenih proizvoda Poslovno preduzetničkog centra Jabučik.

Prezentaciji su prisustvovali: Načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević, v.d. direktor Razvojne agencije opštine Modriča Slavko Stojić, tim za implementaciju projekta „Jabučik II“, predstavnici sindikata sa područja opštine Modriča, poljoprivredni proizođači, te predstavnici restorana i marketa na području opštine Modriča.

Finansijski mehanizam je uspostavlјen kroz zajedničku inicijativu Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 130.323,96 KM od čega je 97.710,21 KM iznos iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj. Opština Modriča finansira projekat sa 32.613,75 KM.