U BRODU ODRŽANA OBUKA ZA PRIPREMU RAZVOJNIH PROJEKATA

Dvadeset četiri predstavnika lokalnih zajednica i lokalnih razvojnih agencija iz opština Brod, Derventa, Modriča, Vukosavlje i Šamac uspješno su završili trodnevnu obuku o identifikaciji i pripremi razvojnih projekata koju je u Brodu organizovala Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u saradnji sa Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti opštine Brod.

Obuka se provodi u okviru projekta „Jačanje kapaciteta jedinica lokalnih samouprava i lokalnih razvojnih agencija kroz osposobljavanje lokalnih timova za identifikaciju i pripremu projekata“ koji provodi Republička agencija RS.

Do sada je ovakva obuka održana u Istočnom Sarajevu, Ugljeviku, Bijeljini i Mrkonjić Gradu, a prošlo je skoro stotinu polaznika.Riječ je o kontinuiranoj aktivnosti koju će Republička Agencija provoditi u narednom periodu širom Republike Srpske. 

Trodnevnoj obuci u Brodu u periodu od 9-11 septembra, prisustvovali su  predstavnici opštine Modriča i Razvojne agencije opštine Modriča koji su praktično u ova tri dana radili na pripremi razvojnih projekata a posebno izradi logičke  matrice i budžeta projekta.