ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNIKOM IRBRS U OKVIRU NASTAVKA REALIZACIJE PROJEKTNIH AKTIVNOSTI ZA PROJEKAT "JABUČIK II"

Predstavnik Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRBRS) gospodin Mirko Bošnjak je 20.06.2017. godine posjetio prostorije Razvojne agencije opštine Modriča u sklopu projekta „Jabučik II“ Modriča i uspostave Poslovno preduzetničkog centra opštine Modriča.

Sastanku su pored predstavnika IRB Republike Srpske prisustvovali i Mustafa Mustajbegović ispred opštine Modriča kao partner na projektu, te Slavko Stojić v.d. direktor Razvojne agencije opštine Modriča sa saradnicima.

Cilj projekta je razvoj poljoprivrede u ruralnim područjima, kroz stvaranje lanca dodatne vrijednosti u oblasti prerade voća, povrća i ljekovitog bilja.

Realizacijom ovog projekta stanovništvu koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom omogućava se plasman proizvoda kao i mogućnost proširenja poljoprivredne proizvodnje i povećanje prihoda.

Partneri na projektu su: Razvojna agencija opštine Modriča, Nezavisni biro za razvoj Modriča- Gradačac, „Krušik“ d.o.o. iz Modriče i Klaster za razvoj tipičnih proizvoda u sjeverno-istočnoj BiH.

Finansijski mehanizam je uspostavlјen kroz zajedničku inicijativu Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 116.400,00 KM od čega je 91.900,00 KM iznos iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj. Opština Modriča finansira projekat sa 24.500,00 KM.