VOLONTERI I ČLANOVI UDRUŽENJA PENZIONERA MODRIČA POSJETILI  „CENTAR ZA ZDRAVO STARENJE NOVO SARAJEVO“

U okviru realizacije projekta „Uspostava centara za osobe treće životne dobi u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj“, koji implementira Udruženje „Partnerstvo za javno zdravlje BiH“ i Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo u saradnji sa Populacijskim fondom Ujedinjenih nacija Bosne i Hercegovine (UNFPA BiH), Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo 16. i 17. decembra posjetilo je oko 60 osoba treće životne dobi, zajedno sa volonterima iz opština Modriča i Domaljevac, te načelnik Opštine Modriča Mladen Krekić kao i načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča, Alenka Ilovčević.

Tom prilikom, dobrodošlicu gostima poželio je načelnik Opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, ističući kako je ovo jedan od projekata na koji je Opština Novo Sarajevo najponosnija jer predstavlja krunu onoga što ova opština, bez direktne zakonske nadležnosti, već godinama radi kada je u pitanju podrška i pomoć osobama treće dobi.  

Načelnik Koldžo je dodao kako se raduje što će se ovakvi centri otvoriti i u opštinama Modriča i Domaljevac, te što Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo uspješno ispunjava funkciju Regionalnog razvojnog centra aktivnog i zdravog starenja, za šta je proglašen od strane Mreže zdravlja Jugoistočne Evrope.

Grupa volontera ispred opštine Modriča boravili su u posjeti Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo od 26.11. - 12.12.2014. g., a grupu su činili predstavnici Razvojne agencije, Centra za socijalni rad i Omladinske banke.

Gostima iz Modriče i Domaljevca predstavili su se i članovi vokalnih grupa centra „Zlatna jesen“ i „Sevdalije“, nakon čega je upriličena prezentacija o zdravstvenom programu koji se provodi u Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo.

Navedene opštine odabrane su od strane implementatora projekta kao opštine u kojima će biti uspostavljeni centri za zdravo starenje, koji će zajedno sa Centrom za zdravo starenje Opštine Novo Sarajevo činiti mrežu ovih centara.  

Projekat je finansiran sredstvima Odjela za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu Evropske komisije (ECHO), a implementiran kroz UN program za ublažavanje posljedica poplava „Danas za nas”.