ODRŽAN 5. SAJAM PRIVREDE MODRIČA 2014

Peti  Sajam privrede Modriča 2014. održan je u periodu od 05. do 06. septembra 2014. godine, u Kulturno sportskom centru Modriča. Generalni pokrovitelj Sajam privrede je bila opština Modriča, dok su medijski pokrovitelji bili Radio Modriča i Business BH Magazine.

Sajam je zvanično otvorila predsjednica Vlade Republike Srpske, gospođa Željka Cvijanović, te zajedno sa ministrom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi RS Igorom Vidovićem i načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem presjekla svečanu traku. Otvaranju Sajma prisustvovali su i ministar pravde u Vladi RS Gorana Zlatković, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić, pomoćnik ministra trgovine i turizma RS Valentina Branković, pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva RS Zoran Savić, delegat u Vijeću naroda RS Novka Marković, poslanik u Narodnoj skupštini RS Amir Zahirović, načelnici i predsjednici opština sa saradnicima iz Republike Srpske,  te odbornici u Skupštini opštine Modriča, predstavnici ustanova i udruženja, izlagači i brojni posjetioci.

„Modrički Sajam bih ocjenila kao odličnu  poslovnu inicijativu, sada već regionalnog karaktera. Mi iz Vlade podržavamo manifestacije ovog tipa širom Republike Srpske, znajući koliko je to danas važno. Bez obzira što nas je zadesila svjetska ekonomska kriza, a bili smo suočeni i sa poplavama jako je važno da se pridaje značaj ovakvim događajima, jer su to mjesta gdje se ponovo oživljavaju određene poslovne aktivnosti.“, rekla je predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović u izjavi za medije.

U svojoj izjavi načelnik Krekić je istakao: „Veoma sam zadovoljan, i smatram da je ovogodišnji Sajam jako uspješan.  Imamo 170 izlagača, od čega je 130 iz malog i srednjeg preduzetništva i 40 iz oblasti poljoprivrede. Sve je ovo jako značajno za Modriču. Očekujem da će se ovi ljudi  zbližiti, ali što je najbitnije ostvariti dobre poslovne kontakte i saradnju.“
Prvog dana Sajma održana je izložba stoke i hrane za stoku. Tom prilikom uručene su novčane i robne nagrade za najbolje u kategoriji junica i krava.
Drugog dana Sajma u 14h u sklopu iventa pod nazivom „Moda&ljepota-sve za savremenu ženu“, održane su prezentacije kompanija AVON i HERBALIFE kao i prezentacija nakita V.T. DESING, kreatorke Vesne Todorović.

Svečano zatvaranje Sajma obilježile su, sada već tradicionalne, revije modnih kuća “Herteks” i “A la Mode” za predstojeću sezonu jesen-zima 2014/2015, kao i dodjeljivanje nagrada za:
-Najbolje uređen štand – „Nis komerc“, 
-Najbolji marketinški nastup – kompaniji „AVON“.

Na ovogodišnjem Sajmu učešće je uzelo 170 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske.

Sajam je zvanično zatvoren u 18,00 časova.