DVANAESTI SAJAM PRIVREDE MODRIČA 2023

Dvanaesti  Međunarodni sajam privrede Modriča 2023., otvoren je danas, 7. septembra i trajaće dva dana. Održava se u JU Kulturno sportskom centru, a dio sajma iz oblasti poljoprivrede smješten je na poligonu ispred sportske dvorane. Organizatori su opština Modriča i Razvojna agencija opštine Modriča, u saradnji sa modričkim privrednicima, preduzetnicima i poljoprivrednim proizvođačima. Ove godine partner u organizaciji sajma je Ambasada Narodne Republike Kine, ispred koje se predstavila Asocijacija kineskih preduzeća u BiH sa osam vodećih svjetskih kompanija  iz oblasti energetike, građevinarstva, telekomunikacija i zdravstva.

Sajamske manifestacije su mjesto gdje se oživljavaju određene poslovne aktivnosti, promoviše preduzetništvo i sklapaju poslovni ugovori. Pogodna su mjesta za razmjenu iskustava, obnovu kontakata sa poslovnim partnerima, upoznavanje novih partnera i zaključivanje ugovora, te prezentaciju proizvoda i usluga izlagača.

Sajam je zvanično otvorio načelnik opštine Jovica Radulović,  te sa ambasadorom Ambasada Narodne Republike Kine Đi Pingom  presjekao svečanu traku.

Otvaranju sajma prisustvovali su narodni poslanik Milka Savić, načelnici susjednih opština Teslić, Šamac, Vukosavlje i Brod, odbornici u Skupštini opštine Modriča, predstavnici ustanova, preduzeća i udruženja, izlagači i brojni posjetioci.

Na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode i usluge predstavilo je preko 200 izlagača, iz oblasti privrede i poljoprivrede, iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Italije, Mađarske i Kine.

Na zajedničkom štandu opštine Modriča i Razvojne agencije prisutnima se obratila načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Bojana Kurešević, istakla značaj sajamskih manifestacija, zahvalila se Ambasadi Narodne Republike Kine na doprinosu u organizaciji Sajma, kao i ostalim učesnicima i izlagačima, nakon čega je načelnik Jovica Radulović uručio ambasadoru Đi Pingu zlatnu plaketu i prigodne poklone.

„Velika čast za Modriču je što smo ove godine u organizaciji Sajma za partnera imali Ambasadu Narodne Republike Kine. U narednih pet godina ćemo usko sarađivati sa kineskim kompanijama koje rade na izgradnji auto-puta Vukosavlje-Rača. Iz te saradnje, pokušaćemo izvući sve benefite bitne za lokalnu zajednicu. Apliciraćemo na zajedničke infrastrukturne projekte. Pojedine naše firme su pozvane da sljedeće godine učestvuju na velikom  Kineskom sajmu“, istakao je načelnik Radulović.

„Drago mi je što ponovo imam priliku posjetiti Modriču. Ekonomija Moidriče se brzo razvija, narod je složan i srećan. Naša saradnja ima veliki potencijal, ne samo na polju infrastrukture, već i u poljoprivredi i proizvodnji“, izjavio je ambasador Đi Ping.

Program je obogaćen nastupom Etno grupe „Iva“ i svjetski poznatog virtuza na harmonici Dušana Sekulića.