RAZVOJNA AGENCIJA OPŠTINE MODRIČA NA 13. MEĐUNARODNOM SAJMU PRIVREDE - BRČKO DISTRIKT BIH

13.11.2014.g. u organizaciji Privredne komore, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH otvoren je 13. „Međunarodni sajam privrede“ na kojem je učešće uzelo oko 170 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije, Srbije i Hrvatske na oko 3.000 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora.

Tokom svečane akademije gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Anto Domić proglasio je sajam i službeno otvorenim, nakon čega je uslijedio obilazak štandova i izlagača u prostorijama Javnog preduzeća "Luka Brčko".

Brojnim istaknutim zvanicama u brčanskom Domu kulture obratili su se i čelnici Skupštine Brčko distrikta BiH, Đorđa Kojić i Adem Ribić, kao i zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić, te predsjednik Privredne komore Distrikta Veselin Panić, potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Bruno Bojić i uspješni preduzetnik Tomislav Antunović.

Gradonačelnik Domić je tom prilikom istakao da je ovogodišnja sajamska manifestacija od izuzetnog značaja jer okuplja veliki broj privrednika ne samo iz Brčko distrikta BiH nego i okruženja.  „Ove godine je ohrabrujuća spoznaja da učestvuje puno regionalnih privrednih komora kao i privrednika koji su došli da predstave svoje proizvode ali i da uspostave posebnu saradnju i komunikaciju sa ciljem većeg privrednog razvoja“.

U prostorijama Gradske vijećnice, gradonačelnik Domić primio je učesnike 13. „Međunarodnog sajma privrede“ te je potpisan Sporazum o saradnji Privredne komore Brčko distrikta BiH i regionalnih privrednih komora iz Zaječara, Zrenjanina, Tuzle i Orašja.

Razvojna agencija opštine Modriča je na 13. „Međunarodnom sajma privrede“ predstavila aktivnosti i usluge privrednih subjekata sa područja opštine Modriča kao i aktivnosti Turističke organizacije opštine Modriča.

Održavanje ovogodišnjeg sajma podržala je Vlada Brčko distrikta BiH sa 90.000 KM. Sajam je otvoren 13.11., a zatvoren 16.11.2104.g., ulaz za sve posjetioce je bio besplatan, kao i prethodnih godina.