RAZVOJNA AGENCIJA OPŠTINE MODRIČA NA SAJMU U ČELINCU

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Igor Radojičić, i ambasador Slovačke u BiH, Jan Pšenica, su 19.9.2014. god. u Čelincu svečano otvorili treći Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma, koji okuplja više od 100 izlagača.
Radojičićje tom prilikom istakao da je značajno da u narednom periodu vlasti u Republici Srpskoj nastave sa poboljšanjem poslovnog ambijenta, zapošljavanjem i razvojem privrede u Srpskoj. 
"Naše opredjeljenje mora biti da se razvija produktivno zapošljavanje, trgovina, industrija, turizam i poljoprivreda u Srpskoj", poručio je Radojičić otvarajući ovu dvodnevnu manifestaciju. 
Ambasador Slovačke Pšenica rekao je da je ovaj sajam znak da je u Srpskoj prepoznat značaj ekonomskog razvoja privrede, trgovine i turizma, zbog čega je Slovačka prihvatila ponudu da bude zemlja partner Sajma.

Na trećem po redu sajmu u Čelincu predstavila se i Razvojna agencija opštine Modriča,koja je predstavljala privrednike opštine Modriča, dok  su u toku dva dana sajma prezentovani potencijali opštine Modriča a sama prezentacija je izazvala veliku pažnju posjetilaca. Sajam je bio dobra prilika za umrežavanje privrednika iz ovoga dijela RS a i šire sa privrednicima opštine Modriča.

U sklopu sajma Razvojna agencija opštine Čelinac, Područna privredna komora Banja Luka i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u saradnji sa Opštinom Čelinac, Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS, Ambasadom Republike Slovačke i kancelarijom “GIZ” u BiH, organizovale su i Investicionu konferenciju pod sloganom „Mi nudimo projekte i ideje za investiranje u Republici Srpskoj“.
Pokrovitelji konferencije su Privredna komora RS, Opština Čelinac i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Cilj konferencije je da se kroz prezentaciju investicionih potencijala, razmjenu iskustava, promociju dobrih praksi i uspostavljanje saradnje lokalnih zajednica iz Republike Srpske i regiona, doprinese efikasnijoj promociji investicija.
Investicione projekte predstavli su gradovi Banja Luka i Prijedor i opštine Kotor Varoš, Prnjavor, Gradiška, Kozarska Dubica, Novi Grad, Mrkonjić Grad, Šipovo, Laktaši, Kostajnica i Čelinac. U okviru konferencije je održana i panel diskusija o temi „Uticaj privrednog ambijenta lokalnih zajednica na privlačenje investicija.

U radu konferencije je učestvovao i direktor Razvojne agencije opštine Modriča. Sama konferencija je bila prilika da se razmjene iskustva i vidi šta to druge Opštine nude a ujedno da se neki od prisutnih investitora dovedu u Modriču.