17. MEĐUNARODNI SAJAM PRIVREDE U PARAĆINU

Razvojna agencija opštine Modriča je učestvovala na sedamnaestom Međunarodnom sajmu privrede u Paraćinu u periodu od 29. do 31. oktobra 2015. godine. Sajam je otvorio predsjednik opštine Paraćin Saša Paunović. Otvaranju je prisustvovala i Načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča Alenka Ilovčević te zajedno sa zvaničnom delegacijom obišla štandove izlagača. Sajam je održan u Hali sportova “7.jul”, na prostoru od 2.000 kvadratnih metara.

Tokom tri dana sajma na kome je učešće uzelo preko 100 izlagača Razvojna agencija opštine Modriča je kataloškim putem predstavila privredne potencijale opštine Modriča a nekoliko privrednika iz Modriče je predstavilo svoj proizvodni program i to:  “Tesla”, “Krušik”, “A la Mode” i “MP Pandurević”.

Na sajmu je predstavljena djelatnost Razvojne agencije opštine Modriča i Turističke organizacije opštine Modrič. U toku sajma uspostavljeni su mnogobrojni poslovni kontakti u cilju spajanja privrednika ova dva regiona. Drugog dana sajma predstavnici Udruženja privrednika iz Paraćina i izlagači iz Republike Srpske posjetili su lokalna preduzeća:
1.Paraćinka d.o.o. - proizvodnja kanditorskih proizvoda
2.Milić d.o.o.-proizvodnja energetskih kablova
3.Marjanović d.o.o.-namjenska proizvodnja za elektro industriju.

Na Sajmu je održan „okrugli sto“ na teme “Strane i direktne investicije kao podsticaj regionalnom razvoju”, “Projekt IPA CBC Adria tinn – uspešne i neuspešne priče o razvoju malih i srednjih preduzeća Jadranskog regiona” i “Primena Zakona o zaštiti potrošača”. Niški Ekonomski fakultet predstavio je “Evropsku mrežu preduzetništva” od strane Ekonomskog fakulteta Niš.

Posjetioci sajma su mogli da vide i kupe po nižim cijenema proizvode od stakla, metala, plastike, nameštaja, automobile, informacionu tehnologiju, poljoprivredne mašine i  proizvode prehrambene industrije, med i proizvode od meda, opremu za pčelarstvo, razne vrste rakija, sokova, ljekovito bilje, suhomesnate proizvode, opremu za bebe.