RAZVOJNA AGENCIJA OPŠTINE MODRICA NA SAJMU PRIVREDE U NOVOJ PAZOVI

Osmi po redu, Regionalni sajam privrede  donio je pregršt noviteta sa privredne scene regije Srema, a i šire. Među 100 izlagača, koji su posjetiocima Sajma predstavili svoj proizvodni program, novitete i poslovna dostignuća našla se i Razvojna agencija opštine Modriča koja je predstavljala privrednike Modriče.

Kvalitet Sajma potvrđuje prisusto brojnih branši, od metalne i plastičarske industrije, auto industrije, hemijske industrije, građevinarstva, poljoprivredne mehanizacije, pa sve do turizma, ugostiteljstva, tekstila i kućne radinosti. Glavni organizatori Sajma bili su  Sremska privredna komora  i Opština Stara Pazova, uz podršku  Pokrajinskog seretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.
Sajam je svečano otvoren u prisustvu visokih zvanica Vlade Republike Srbije, predstavnika komorskog sistema Republike Srbije, delegacija iz prijateljskih zemalja i regiona, kao i mnogih drugih uvaženih gostiju iz svjeta privrede.
Na samom početku svečanog programa sve učesnike i uvažene goste pozdravio je predsjednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, koji je u svojoj pozdravnoj rječi između ostalog naglasio: „Cilj kojim se, kao organizatori Sajma, rukovodimo je da ova manifestacija bude most koji povezuje privrednike, da strateški podržimo dalji razvoj privrede, kako u Sremu, tako i izvan ovog regiona. Jedno od naših najvećih dostignuća je uspješno pozicioniranje Regionalnog sajama privrede kao prepoznatljivog brenda, ne samo među privrednicima, već i među stručnim institucijama i građanstvom. Višegodišnja tradicija održavanja sajma i sve veći broj izlagača najrazličitijih branši, svjedoči o značaju i ulozi ovog privrednog događaja. Neka program ovogodišnjeg Sajma bude razlog više da nas ovde u staropazovačkoj Opštini posjetite i sledeće godine!"

Izložbeni program Sajma su, ove godine, naročito obogatile prezentacije na aktuelne teme, gdje se moglo više čuti o socijalnom preduzetništvu kao važnoj grani podrške razvoju privrede, sivoj ekonomiji i njenim posljedicama, uvozu na tržište Ruske Federacije i izvoznim potencijalima.
Posebnu pažnju privukao je i mini Sajam zapošljavanja, koji je okupio veliki broj zainteresovanih posjetilaca, a još jedan novitet bilo je i predstavljanje Srpske akademije inovacionih nauka, koja je imala priliku da se sa svojim izložbenim programom, poslije više postavki u prestonici, prvi put predstavi u jednoj lokalnoj sredini.