NASTAVAK PROGRAMA POSTINVESTICIONE PODRŠKE STRANIM INVESTITORIMA

Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju,  u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom Grupacije Svjetske banke, organizovalo je dana 20.10.2014. godine u Banjaluci, još jednu u nizu obuka u okviru Programa postinvesticione podrške stranim investitorima u Republici Srpskoj, pod nazivom "Trening trenera i napredna obuka za program postinvesticione podrške investitorima i rad sa investitorima".

Učesnici obuke upoznati su sa načinom kako koordinatorima iz novih opština, koje će se u budućnosti priključiti Programu, prenijeti svoja znanja i vještine o ključnim elementima Programa.

Nakon obuke održan je i godišnji  sastanak saradničke mreže koju čine predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i partnerskih opština koje su uključene u Program, među kojima i opština Modriča.

Na sastanku je razgovarano o prerekama i problemima sa kojima se susreću investitori i dogovoreni su naredni koraci Programa za postinvesticionu podršku i rad sa investitorima za 2015. godinu.

Obuci su prisustvovali predstavnici IFC-a, koordinatori iz partnerskih opština i predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.